Izvor: B92, 06.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko će biti privatizacioni savetnik

Novi Sad -- Agenciji za privatizaciju se javilo oko 60 kandidata za privatizacionog savetnika NIS-a, što predstavlja veliko interesovanje.

Zamenik generalnog direktora NIS-a Srđan Mihajlović je kazao da nova organizaciona šema po kojoj NIS posluje od 1. oktobra ne favorizuje nijedan oblik privatizacije: "NIS AD je za svaki oblik privatizacije, kako vertikalne, tako i horizontalne".

Nacionalna naftna kompanija se od 1. oktobra transformisala u dva javna preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - Transnaftu i Srbijagas, i jedno akcionarsko društvo - AD NIS. "Stupanjem na snagu nove organizacione strukture stvoreni su uslovi za funkcionalno povezivanje delova kompanije, a naročito onih koji se bave istom delatnošću kao što su rafinerije i prometnici", rekao je Mihajlović, navodeći da je povećana i vrednost kompanije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.