Knjiga polja - ko, kako i šta beleži u nju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2023, 20:33

Knjiga polja - ko, kako i šta beleži u nju

Kako voditi evidenciju sprovedenih poljoprivrednih aktivnosti, zašto je važno za proivođače i šta bi trebalo da se nađe u knjizi polja govore stručnjaci ali proizvođači iz opštine Vrbas. 

Relja Kurjački kaže da preduzeće "Turinka" iz Turije već koristi knjigu polja vodeći evidenciju sprovedenih aktivnosti u proizvodnji poljoprivrednih kultura i kaže da se pomoću nje lakše sagledava poslovanje u agrarnom sektoru.

Iz poljoprivredne stručne službe u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vrbasu ukazuju na to da se knjiga polja može voditi u fizičkom ali i elektronskom obliku i da je vođenje evidencije u poljoprivrednoj proizvodnji na gazdinstvu od višestruke koristi.

A vođenje knjige polja značajno je i kod uvođenja standarda u poljoprivrednoj proizvodnji kao što ISO i GlobalGAP standard kao i za olakšani plasman domaćih agrarnih proizvoda na različitim tržištima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.