Knjaz Miloš kupio Moć prirode

Izvor: B92, 18.Sep.2009, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Knjaz Miloš" kupio "Moć prirode"

Beograd -- Kompanija "Knjaz Miloš" je objavila da je kupila brend sokova "Moć prirode", ali u toj kompaniji nisu želeli da kažu vrednost transakcije.

Generalni direktor "Knjaz Miloša" Slaven Živić rekao je da će u razvoj brenda "Moć prirode" ta kompanija uložiti 1,5 miliona evra.

Kako je naveo, korist od prodaje brenda imaće i "Knjaz Miloš" i kompanija Agroekonomik iz Beograda, u okviru koje je poslovao taj brend, a koja se bavi proizvodnjom prehrambenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proizvoda od voća i povrća.

Živić je rekao je da će se sokovi "Moć prirode" i dalje puniti u istoj fabrici za potrebe "Knjaz Miloša". On je podsetio da Knjaz Miloš već proizvodi sokove "golf" za sektor ugostiteljstva, a plan je da i ti sokovi pređu pod brend "Moć prirode".

Prema rečima Živića, u planu je da se tržisno učešće sa sadašnjih pet odsto do kraja 2010. godine poveća na 15 odsto.

Rade Pribićević, direktor za korporativne i regulatorne poslove „Denjub fuds grupe" kaže je da su veliko iskustvo koje ta grupa ima i uspešne privatizacije koje karakterišu poslovanje ove komapnije najbolji garant da će ova saradnja biti uspešna i da kompanija Knjaz Miloš ima najbolje namere kada je Moć prirode u pitanju.

"Knjaz Miloš" iz Aranđelovca, koji proizvodi mineralnu vodu i sokove, posluje od privatizacije 2005. godine u okviru „Denjub fuds grupe", kojom upravlja Salford.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.