Klub otvorenih inovacija za proizvode Made in Serbia

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2020, 11:54

Klub otvorenih inovacija za proizvode "Made in Serbia"

Služba za inovacije PKS, u saradnji sa Savetom za saradnju nauke i privrede, osnovala je Klub otvorenih inovacija kako bi se doprinelo da u budućnosti stotine kompanija razradi svoja "Made in Serbia" rešenja, a da naša zemlja postane destinacija prepoznata kao centar visokorazvijenih tehnologija, inovativnih rešenja i izvoznik znanja.

Kako je saopštila PKS, Klub je osnovan kako bi se podstakle zajedničke aktivnosti velikih i srednjih kompanija sa domaćim startapima i malim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << privrednim društvima, razvoj domaćeg tržišta i primenu visokorazvijenih rešenja.

Klub otvorenih inovacija je, objašnjavaju, ambijent u kome male domaće firme, startapovi, fakulteti i instituti imaju mogućnost da zajedno rade na rešavanju izazova u poslovanju i kreiranju izvoznih proizvoda iz Srbije.

Aktivnosti Kluba otvorenih inovacija usmerene su na organizaciju sastanaka "Innovation Call" između kompanija startapa i malih firmi, njihovo predstavljanje u okviru "Pitch Day" pred širom publikom i velikim kompanijama i razmatranje poslovnih mogućnosti, kao i na zajedničke radionice koje su odlična prilika za "brainstorming" o nekom rešenju, inovaciji ili transformaciji koja iz nje proizlazi.

Dodatnu aktivnosti definisaće i Akademija otvorenih inovacija koju će realizovati Poslovna akademija Privredne komore Srbije.

Velike kompanije će davati predloge tema namenjenih startapima i malim firmama, dok će predavanja držati eksperti različitih oblasti sa dugogodišnjim iskustvom.

Prednosti članstva u Klubu otvorenih inovacija jesu povećanje inovacionog kapaciteta - upoznavanje sa novim tehnologijama i biznis modelima, saradnja na projektima, jačanje produktivnosti kroz uštedu troškova i vremena, poboljšanje imidža kompanije, iniciranje promena i obuka unutar kompanija.

Članstvo u Klubu otvorenih inovacija je besplatno i dostupno je za velike i srednje kompanije koje žele da povećaju inovacione mogućnosti u svom sektoru.

Klub je operativan, a prvi poziv za inovacije planiran je za kraj avgusta, dok se početak radionica očekuje u septembru.

Za kompanije koje žele da postanu članice Kluba otvorenih inovacija otvoren je poziv za prijavu na mejl: savet.nip@pks.rs .

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.