Ključno je da plan od 750 milijardi evra bude uspešan

Izvor: B92, 19.Okt.2020, 17:53

"Ključno je da plan od 750 milijardi evra bude uspešan"

Pariz -- Predsednica Evropske centralne banke Kristin Lagard ocenila je da je za oporavak Evrozone presudno da evropski plan od 750 milijardi evra bude uspešan.

"Cilj Komisije je da bude u mogućnosti da novac isplati početkom 2021. godine i to mora apsolutno da se održi", rekla je Lagard u intervjuu za Mond.

Ona je rekla da je "lopta sada na terenu država članica, koje treba da predstave svoje planove oporavka, zatim na Komisiji koja treba da ih razmotri".

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />"Ključno je da ovaj izuzetan plan bude uspešan", dodala je Lagard.

Pregovori o ovom planu, usvojenom u julu od strane evropskih lidera kako bi se državama članicama pomoglo da se izbore sa ekonomskim posledicama zdravstvene krize, nailaze na blokadu u Evropskom parlamentu po pitanju uslovljavanja isplate novca u skladu sa vladavina prava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.