Klemm: Ako žele rat, imat će ga

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Maj.2015, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klemm: Ako žele rat, imat će ga

ZAGREB - Ne izjasni li se premijer do četvrtka hoće li nas primiti, branitelji će iskoristiti sva raspoloživa demokratska sredstva da ostvare svoja prava. Ako žele rat, imat će ga. Ali mi vjerujemo da i premijer želi zajedništvo”, rekao je za Jutarnji list Josip Klemm, jedan od predstavnika branitelja iz Savske ulice koji gotovo 200 dana, u šatoru postavljenom ispred Ministarstva branitelja, zazivaju ostavku ministra Freda Matića.

U subotu navečer, na središnjem zagrebačkom >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << trgu, branitelji su, prema procjenama policije, okupili 10 tisuća gledatelja koji su oko 19 sati počeli dolaziti na manifestaciju Skup zajedništva 100 posto za Hrvatsku - Zajedno do pobjede, prvotno najavljenom kao koncert.

I doista, tamo je pred emotivnom publikom kao zvijezda večeri nastupio Marko Perković Thompson, recitirao je na pozornici i glumac Božidar Alić, ali se u jednom trenutku publici obratio i Đuro Glogoški, kazavši kako je četvrtak krajnji rok da se premijer Milanović, nakon susreta u Okučanima, izjasni hoće li i kada primiti branitelje na razgovor u Vladu, piše Jutarnji list.

Od Glogoškog i Klemma pokušali smo doznati kakve su namjere branitelja ogluši li se premijer Zoran Milanović na njihov poziv, ali predsjednik udruge 100-postotnih HRVI-ja Đuro Glogoški nije htio previše otkrivati.

“Vidjet ćemo što će biti nakon četvrtka. Ali mi očekujemo da će nas premijer Milanović primiti. Ako ne on, onda barem njegovi američki savjetnici za PR”, ironičan je bio Glogoški.

Njegov kolega i prijatelj Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije RH, bio je nešto rječitiji.

“Ako treba, možemo svaki dan s transparentima prosvjedovati ispred Vlade, ali u tom slučaju najmanji će problem za ovu Vladu biti hoćemo li nekoga izviždati”, rekao je i dodao da nema govora da se branitelji pokupe iz Savske prije ispunjenja zahtjeva.

A prvi među njima jest instant smjena ministra branitelja Predraga Matića za kojeg i Klemm i Glogoški vjeruju da obmanjuje premijera Milanovića.

“Želimo da premijer posluša naše argumente, a mi mu sve možemo i materijalno potkrijepiti. No, u tom slučaju želimo da sastanak bude javan, kako ne bi kasnije bilo manipulacija u javnosti kojima je ministar Matić i više nego sklon”, napomenuo je Klemm, najavivši da nema ništa protiv “na Matića ići i na osobnom nivou, ne bude li sluha za argumentiranu raspravu”.

Iz Vlade su odbili komentirati poruke koje su premijeru Zoranu Milanoviću uputili prosvjednici na sinoćnjem skupu, napomenuvši kako je službeni razlog okupljanja na trgu bio koncert, na kojem onda ne bi trebalo biti mjesta političkim porukama.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.