Kinezi zainteresovani za još jedan mega projekat, spremili milijarde

Izvor: B92, 18.Maj.2019, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi zainteresovani za još jedan mega projekat, spremili milijarde

Rijeka -- Za novi kontejnerski terminal u Rijeci zainteresovano je sedam kompanija iz Evrope, Bliskog i Dalekog istoka.

Za Jutarnji list ovo je potvrdio upravnik Lučke uprave Denis Vukorepa. Međutim, njihova imena i reference nije otkrio.

Iz izvora bliskih Vladi Jutarnji list neszvanično saznaje da su među zainteresovanim kompanijama i kineski konzorcijun Ningbo Port i CRBC (China Road and Bridge Company), kompanija koja gradi pelješki most i Port of Singapur, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Poslovni dnevnik.

Nakon analize pristiglih dokumenata, što će trajati 15 dana, biće pozvano svih sedam firmi da daju ponudu za 50-godišnju koncesiju.

Procenjena vrednost koncesije (bez PDV-a) je 20,5 milijardi kuna, navodi dnevnik.

"U pitanju su respektabilni operateri lučkih terminala. Jako smo zadovoljni jer smo priželjkivali takav odziv. Pokazalo se da je ovaj pravac ipak vrlo interesantan", kaže Vukorepa.

Traži koncesionar za izvođenje radova i pružanje usluga, a njegova obaveza je ulaganje od oko 70-80 miliona evra u završetak terminala koji je sada dugačak 400 metara i izgraden je u sklopu projekta sa Svetskom bankom i EU.

Za vrijeme poseta kineskog premijera Hrvatskoj najavljeno je da su za koncesiju zainteresovane i kineske kompanije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KINEZI ZAINTERESOVANI ZA JOŠ JEDAN PROJEKAT Spremili milione

Izvor: Blic, 18.Maj.2019

Za novi kontejnerski terminal u Rijeci zainteresovano je sedam kompanija iz Evrope, Bliskog i Dalekog istoka. To je za "Jutarnji list" potvrdio upravnik Lučke uprave Denis Vukorepa. Međutim, njihova imena i reference nije otkrio.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.