Kinezi ukinuli zabranu: Prvi ruski izvoz u Kinu za 15 godina

Izvor: B92, 07.Mar.2024, 22:33

Kinezi ukinuli zabranu: Prvi ruski izvoz u Kinu za 15 godina

Rusija je poslala 27 tona svinjetine u Kinu, što je prvi izvoz te vrste mesa otkako je Peking uveo zabranu pre skoro 15 godina zbog afričke kuge svinja.

Kina je ukinula pomenuta ograničenja u septembru 2023. godine, koja su bila na snazi protiv Rusije od 2008. godine, preneo je Rojters.

Moskva je najavila da sada želi da osvoji oko pet kineskog uvoznog tržišta svinjskog mesa, navodi Ruski nacionalni savez uzgajivača svinja.

"Rusija je transformisala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoje tržište svinjskog mesa, pa dok je pre dve decenije u potpunosti zavisila od uvoza, sada potpuno zadovoljava svoje potrebe i prošle godine je izvezla oko 255.000 tona svinjskog mesa, što je porast od 66 odsto u odnosu na prethodnu godinu", napominje Ministarstvo poljoprivrede Rusije.

Ukupna trgovina između Rusije i Kine, na koju malo utiču sankcije Zapada uvedene Moskvi, porasla je prošle godine, dostigavši rekordni nivo od 240 milijardi dolara, ističe britanska agencija.

Kina je najveći svetski proizvođač svinjskog mesa, ali istovremeno i njegov najveći uvoznik na planeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruska svinjetina na kineskom tržištu nakon 15 godina

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Mar.2024, 11:01

MOSKVA – Rusija je saopštila da je poslala 27 tona svinjetine u Kinu, što je prvi izvoz te vrste mesa otkako je Peking uveo zabranu prije skoro 15 godina zbog afričke kuge svinja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.