Kinezi predstavili C919: Konkurent boingu i erbasu

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 16:53

Kinezi predstavili C919: Konkurent "boingu" i "erbasu"

Konkurent "Erbasovim" i "Boingovim" avionima, C919 kineske kompanije "Komeršal erkraft korporejšn for Čajna" (COMAC), obavio je prvo putovanje van Kine.

Naime, danas je leteo na aero-mitingu u Singapuru.

Kina je ove godine nagovestila da će unaprediti avion C919, kao i prisustvo COMAC-a u zemlji, ali i u inostranstvu, navodi Rojters.

Avion je sertifikovan samo u Kini, a od četiri letelice jedna je počela prošle godine da saobraća u "Čajna istern erlajnsu".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
COMAC će uložiti nekoliko stotina miliona evra u narednih tri do pet godina u proširenje proizvodnih kapaciteta aviona C919, preneli su kineski mediji izjavu zvaničnika kompanije.

COMAC je bio jedan od dva komercijalna proizvođača aviona čiji avioni su danas leteli pored obale Singapura, zajedno sa "Erbasovim" avionima, dok "Boing" ove godine na aero-mitingu u Singapuru neće predstavljati komercijalne avione.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.