Kinezi opalili Mercedesu najveću kaznu u povijesti

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Jun.2015, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi "opalili" Mercedesu najveću kaznu u povijesti

PEKING - Kineska provincija Jiangsu je prošli mjesec kaznila Mercedes-Benz kaznom od 350 milijuna juana (oko 46 milijuna eura) u cilju suzbijanja monopola na tržištu automobila i rezervnih dijelova.

Ovo je do sada najveća kazna ikad izračena nekom proizvođaču automobila. Kineske regulatorne službe izjavile se su da je Mercedes prisilio zastupnike da postave minimalnu cijenu za neke modele automobila i za neke rezervne dijelove, a oni koji u početku nisu na to pristajali >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << dobili su "žute kartone" od proizvođača.

U regulatornoj agenciji u Jiangsu kažu da je proizvođač prekršio anti-monopolističke zakone čime je narušeno slobodno tržište, pravedna tržišna utrka i prava potrošača.

"Istraga je pokazala da su Mercedes-Benz i njihovi zastupnici u Jiangsu napravili monopolistički dogovor i namjestili najmanju cijenu za E i S-klasu kao i za određene rezervne dijelove" – stoji u izjavu regulatorne agencije.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.