Kinezi ne štede: Na samitu Pojas i put sporazumi vredni 64 milijarde $

Izvor: B92, 27.Apr.2019, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi ne štede: Na samitu "Pojas i put" sporazumi vredni 64 milijarde $

Peking -- Sporazumi vredni više od 64 milijarde dolara potpisani su ove nedelje na forumu u Pekingu posvećenom kineskoj inicijativi "Pojas i put".

O investicijama druge ekonomije sveta pričao je predsednik Kine Si Đinping, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je Si u završnoj reči na ovom skupu posvećenom kineskom programu čiji je cilj obnavljanje starog "Puta svile" kojim bi se Kina ponovo povezala s ostatkom Azije i Evropom, poručio da će u svim projektima saradnje u okviru "Pojasa i puta" biti primenjivani tržišni principi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KINESKI PREDSEDNIK SKLOPIO SPORAZUME VREDNE VIŠE OD 64 MILIJARDE DOLARA! Sa Putinom planira da unapredi PUT SVILE, ovim projektom bi zavladali svetom! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 27.Apr.2019

Sporazumi vredni više od 64 milijarde dolara potpisani su ove nedelje na forumu u Pekingu posvećenom kineskoj inicijativi "Pojas i put", izjavio je predsednik Kine Si Đinping.

Nastavak na Kurir...

Na forumu “Pojas i put” potpisani ugovori vrijedni više od 64 milijarde dolara

Izvor: Capital.ba, 27.Apr.2019

PEKING,Kineski predsjednik Xi Jinping u subotu je pozdravio ugovore vrijedne više od 64 milijarde dolara potpisane tokom samita inicijative Pojas i put u ovoj sedmici, dok je nastojao da uvjeri skeptike da će projekt osigurati održivi rast za sve njegove učesnike. Xi je izjavio da će tržišni...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.