Kinezi modernizuju srpske pruge

Izvor: B92, 22.Dec.2012, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi modernizuju srpske pruge

Beograd -- Ministarstvo saobraćaja potpisalo je Memorandum o razumevanju sa Kineskom kompanijom za telekomunikacije i infrastrukturu.

Taj Memorandum predviđa učešće te kompanije u projektima za modernizaciju pruga u Srbiji.

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić izjavio je, nakon potpisivanja Memoranduma, da će prioritet biti dve deonice Koridora 10 od Novog Sada do Subotice i od Niša do Dimitrovgrada, ali i rekonstrukcija pruge Beograd-Bar.

Mrkonjić je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao Tanjugu da su kineski gradjevinari "položili ispit" na izgradnji mosta preko Dunava, izmedju Zemuna i Borče u Beogradu, gde se odlično odvijaju radovi.

On je kazao da su se oni na tom projektu kvalifikovali za učešće u izgradnji puteva , kao i železnice i izrazio očekivanje da će već početkom marta početi realizacija predvidjenih projekata na železnici.

"Ubeđen sam da će Kinezi te projekte i realizovati i Srbija ima mnogo poverenja u njih", rekao je Mrkonjić.

Memorandum su potpisali državni sekretar Ministarstva saobraćaja Miodrag Poledica, generalni direktor C C C C International za Evropu i centralnu Aziju Hu Bin i direktor Direkcije železnica Srbije za infrastrukturu Milan Maksimović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kinezi se uključili u modernizaciju srpskih pruga

Izvor: Akter, 22.Dec.2012

Ministarstvo saobraćaja potpisalo je danas Memorandum o razumevanju sa Kineskom kompanijom za telekomunikacije i infrastrukturu (CCCC International)

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.