Kinezi kupuju akcije Aramka za 10 milijardi dolara?

Izvor: B92, 06.Nov.2019, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi kupuju akcije Aramka za 10 milijardi dolara?

Peking -- Državni entiteti iz Kine navodno razmišljaju o investiranju 10 milijardi dolara u saudijski Aramko na najavljenoj inicijalnoj javnoj ponudi akcija.

Fond Put svile, kineski državni investicioni fond, Sinopek grupa, kinesko državno preduzeće koje se bavi naftom i gasom, kao i sa suvereni fond Kina investment korp, neki su od zainteresovanih entiteta koji pregovaraju o investiranju na IPO Aramka, objavio je danas Blumberg ne navodeći svoje izvore.

Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << američka agencija navodi da će završnu reč o tome imati kineska vlada, dok pomenute kompanije nisu želele da komentarišu tu priču.

Da podsetimo, juče je najavljeno da će Aramko najaviti raspon cena za IPO 17. novembra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kinezi kupuju akcije Aramka za 10 milijardi dolara?

Izvor: Capital.ba, 07.Nov.2019, 09:16

PEKING, Državni entiteti iz Kine navodno razmišljaju o investiranju 10 milijardi dolara u saudijski Aramko na najavljenoj inicijalnoj javnoj ponudi akcija. Fond Put svile, kineski državni investicioni fond, Sinopek grupa, kinesko državno preduzeće koje se bavi naftom i gasom, kao i suvereni fond...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.