Kinezi kupuju Pjer Karden?

Izvor: B92, 02.Jul.2009, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi kupuju "Pjer Karden"?

Peking -- Grupa kineskih kompanija je u pregovorima o kupovini robne marke čuvene francuske modne kuće "Pjer Karden".

Kineski mediji su objavili da je trgovinska kompanija Đenšeng u južnokineskoj provinciji Guangdong ponudila 200 miliona evra za preuzimanje tog brenda i da se nada da bi sporazum mogao biti zaključen za mesec dana.

Kompanija "Pjer Karden" je ušla na kinesko tržište 1978. i bila je jedna od prvih zapadnih modnih kuća koja je došla u Kinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pošto je Peking počeo ekonomske reforme i otvorio svoje tržište za ostatak sveta.

"Mnogi Kinezi imaju samo tri predstave o Francuskoj - Ajfelovu kulu, generala De Gola i Pjera Kardena", objavio je dnevnik Simin u izveštaju o mogućoj akviziciji i dodao da je „marka 'Pjer Karden', kao jedan od prvih međunarodnih brendova koji su ušli na kinesko tržište, duboko usađena u srca Kineza".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.