Kinesko-srpska monetarna i finansijska saradnja

Izvor: RTS, 18.Jun.2016, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinesko-srpska monetarna i finansijska saradnja

Narodna banka Kine i Narodna banka Srbije zaključile su bilateralni valutni svop aranžman kojim je omogućena razmena nacionalnih valuta Srbije i Kine, putem pojedinačnih transakcija dve centralne banke, u vrednosti do 1,5 milijarde kineskih juana, odnosno 27 milijardi dinara, saopštila je NBS.
Kako se navodi u saopštenju, sporazum je potpisan u petak 17. juna, a svrha svop aranžmana je unapređenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bilateralne trgovine i direktnih ulaganja radi ekonomskog razvoja dve zemlje, kao i podrška očuvanju i jačanju stabilnosti finansijskog sistema.
Aranžman predstavlja korak dalje u unapređenju kinesko-srpske monetarne i finansijske saradnje i potvrdu brzorastućih investicija i trgovinskih odnosa.
U ime Narodne banke Srbije aranžman je potpisala guvernerka Jorgovanka Tabaković i to je prvi aranžman te vrste sa drugom centralnom bankom, navodi se u saopštenju.
Sporazum je, kao raspoloživa finansijska linija s Narodnom bankom Kine, zaključen na period od tri godine uz mogućnost obnavljanja.
Svop aranžman potpisan je u okviru posete najviše državne delegacije Republike Kine, koju predvodi kineski predsednik Si Đinping.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Narodne banke Kine i Srbije potpisale valutni svap aranžman

Izvor: N1 televizija, 18.Jun.2016

Narodna banka Kine i Narodna banka Srbije (NBS) zaključile su bilateralni valutni svop aranžman kojim je omogućena razmena nacionalnih valuta Srbije i Kine, putem pojedinačnih transakcija dve centralne banke, u vrednosti do 1,5 milijarde kineskih juana (CNY), odnosno 27 milijardi dinara...Sporazum...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.