Kineski BAIC povećava udjel u Daimleru

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Dec.2019, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski BAIC povećava udjel u Daimleru

PEKING - Državna Pekinška automobilska grupacija Co Ltd (BAIC), koja već posjeduje 5% udjela u Daimleru, započela je kupovinu dionica njemačke kompanije s otvorenog tržišta, rekli su Reutersovi izvori koji su o tome obaviješteni.

BAIC je trenutno Daimlerov treći najveći dioničar, ali udio od 10% učinit će ga najvećim dioničarom, nadmašivši svog kineskog rivala Zhejiang Geely Holding Group koji posjeduje 9,69% udjela njemačkog proizvođača automobila i želi proširiti >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << svoje partnerstvo s Daimlerom u Kini.

S udjelom od oko 10%, BAIC želi osigurati mjesto u Daimlerovom nadzornom odboru, što Geely trenutno nema, rekli su izvori.

HSBC, koji je ranije savjetovao BAIC o kupnji 5% udjela u Daimleru, pomaže grupi sa sjedištem u Pekingu u novoj investiciji, rekao je jedan od izvora.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Kineski BAIC povećava učešće u Daimleru

Izvor: AutoBlog, 16.Dec.2019

Državna Pekinška automobilska grupacija Co Ltd (BAIC), koja već poseduje 5% učešća u Daimleru, počela je kupovinu deonica nemačke kompanije s otvorenog tržišta, rekli su Rojtersovi izvori koji su o tome obavešteni. BAIC je trenutno Daimlerov treći najveći deoničar, ali učešće od 10%...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.