Kineski Amazon želi da pridobije Evropljane – sniženja i do 90 odsto: U čemu je stvar?

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 11:29

"Kineski Amazon" želi da pridobije Evropljane – sniženja i do 90 odsto: U čemu je stvar?

Temu, nova kineska platforma za kupovinu, želi da bude konkurencija Amazonu u Nemačkoj.

Kineska online prodavnica Temu želi da osvoji nemačko tržište i na početku nudi neverovatne popuste i do 90 posto.

Ako cene uporedite s drugim stranicama, cene izgledaju niže. Međutim, postavlja se pitanje kakav je kvalitet dostupnih proizvoda.

Kako su cene tako niske?

"Jedna je mogućnost da Temu trenutno pokušava da osvoji nemačko tržište >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i stoga kreće s konkurentnim cenama. A druga opcija je da proizvodi nisu baš visokog kvaliteta i da su proizvedeni vrlo jeftino, pa se stoga mogu prodavati po nižoj ceni", smatra nemački stručnjak za potrošače, prenosi Fenix magazin.

"Postoje različiti načini plaćanja – uključujući sigurne načine plaćanja, na primer putem PayPala ili servisa Klarna. Možete platiti kreditnom karticom, a dostava se vrši klasičnim paketnim službama koje poznajemo", kaže stručnjak.

Temu je vrlo popularan u Nemačkoj

Temu je na početku prodaje broj jedan na nemačkoj lestvici aplikacija, pa se čini da se probudio interes za jeftine proizvode.

U ovoj zemlji još nema mnogo recenzija, a kupci iz SAD-a nisu baš zadovoljni robom s ove stranice.

"Platforma je tu već gotovo godinu dana i do sada nije bila uverljiva, pogotovo što se tiče povratne dostave i kvaliteta proizvoda", objašnjava stručnjak za nemačke medije.

Stručnjak za potrošače je naručio različite proizvode i testirao ih. Naručio je ranac, slušalice, kupaći kostim, ručni usisivač, figaro i sokovnik. Sve u svemu, za to je izdvojio vrlo malo novca. Ukupno je potrošio 50 evra. Kao prvi utisak, stručnjak je rekao kako proizvodi smrde, ali i kako su dobro zapakovani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Kineski Amazon" se širi na evropsko tržište: Nude sniženja i do 90 odsto, ali je kvalitet upitan

Izvor: Blic, 27.Jun.2023

Kineska online prodavnica "Temu" želi da osvoji nemačko tržište i na početku nudi neverovatne popuste i do 90 posto.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.