Kineske kompanije u Srpskoj rade projekte vrijedne dvije milijarde KM

Izvor: Capital.ba, 06.Apr.2023, 08:07

Kineske kompanije u Srpskoj rade projekte vrijedne dvije milijarde KM

PEKING – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je sinoć u Pekingu da vidi veliku razvojnu šansu Republike Srpske uz pomoć kompanija koje dolaze iz Kine, navodeći da sa tim kopanijama Srpska radi na projektima vrijednim više od dvije milijarde KM. FOTO: Pixabay Višković je na svečanom dočeku dobrodošlice u Pekingu zahvalio za podršku koju kineske kompanije pružaju Republici Srpskoj. “U ovom momentu mi imamo u fazi pregovaranja i realizacije projekata sa vašim >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << kompanijama preko dvije milijarde KM. To su projekti u fazi energetike i putne infrastrukture“, naveo je Višković. Višković se sastao u Pekingu sa predstavnicima Kineske državne građevinske inženjerske grupe i Kineske željezničke inženjerske grupe, koji su mu pripremili svečani doček dobrodošlice. “Svima koji ste večeras ovdje želim da se zahvalim na svemu što činite da naš boravak ovdje u Kini, Pekingu, bude na najvišem mogućem nivou. Pitali su me da li sam umoran poslije napornog puta, nisam umoran kada se nalazim među prijateljima”, rekao je sinoć Višković. Premijer Srpske tokom posjete Kini sastaće se sa predstavnicima kineskih kompanija, te posjetiti sajam potrošačkih proizvoda i predstaviti potencijale Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću. Višković će razgovarati sa delegacijom grupacije “Sinofarm”, te predstavnicima kompanija “Čajna enerdži grup” i Kineske nacionalne aero-tehnološke korporacije AVIK, kao i sa predstavnicima kineskih kompanija iz oblasti infrastrukture, građevine i željezničkog saobraćaja. Nakon sastanaka koje će imati u Pekingu, Višković će sa članovima delegacije posjetiti i Hainan gdje se održava jedan od najvećih međunarodnih sajmova potrošačkih proizvoda “EKSPO 2023”.   Srna Чланак Kineske kompanije u Srpskoj rade projekte vrijedne dvije milijarde KM се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Višković u Kini: Spremnost za razvoj saradnje u oblasti finansija

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Apr.2023

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je na sastanku u Pekingu sa direktorima tri kineska finansijska fonda da je Kina jedan od najvećih ulagača i partnera u Srpskoj, te izrazio spremnost za razvoj saradnje u oblasti finansija između dvije zemlje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.