Kineska svemirska sonda uspešno sletela na Mesec

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2020, 17:59

Kineska svemirska sonda uspešno sletela na Mesec

Kineska istraživačka sonda Čang'e-5 uspešno je aterirala na površinu Meseca gde će, tokom svoje istorijske misije, prikupljati uzorke mesečevog tla.

Bespilotna kineska sonda, koja je nazvana je po mitskoj kineskoj boginji Meseca Čang'e, lansirana je 24. novembra i trebalo bi da donese na Zemlju uzorke sa površine Meseca, koji bi pomogli naučnicima da dublje proniknu u poreklo Zemljinog satelita, prenela je agencija Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kineska svemirska sonda uspješno sletjela na Mjesec

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2020

Kineska istraživačka sonda Čang'e-5 uspješno je aterirala na površinu Mjeseca gdje će, tokom svoje istorijske misije, prikupljati uzorke Mjesečevog tla.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.