Kina zabranila uvoz svinja iz Hrvatske i BiH

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 13:39

Kina zabranila uvoz svinja iz Hrvatske i BiH

Kina je zabranila direktan i indirektan uvoz domaćih i divljih svinja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine zbog pojave afričke svinjske kuge.

Sve životinje koje iz tih država uđu na teritorij Kine biće vraćene u zemlju porekla ili usmrćene, izvestila je kineska carinska uprava u dva saopštenja.

Bolest je u Hrvatskoj, prema podacima Ministarstva poljoprivrede na kraju prošle nedelje, potvrđena na 35 gazdinstava, a jedan slučaj zabeležen je i u populaciji divljih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svinja, prenosi Indeks.

Ministarstvo je istaklo da je pooštrilo mere suzbijanja ilegalne trgovine kako bi se sprečilo širenje zaraze. Osigurana je i hitna pomoć uzgajivačima na zaraženom području, dodali su, istakavši sredstva za dezinfekciju i opremu za izradu dezinfekcionih barijera.

Krajem juna pojava afričke svinjske kuge potvrđena je i u Bosni i Hercegovini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kina zabranila uvoz svinja iz BiH i Hrvatske

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jul.2023

PEKING - Kina je zabranila uvoz domaćih i divljih svinja direktno ili indirektno iz BiH i Hrvatske zbog afričke svinjske kuge, navodi se u dva saopštenja koja je danas objavila kineska Uprava carina.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.