Kina uspostavlja off shore zonu slobodne trgovine

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Mar.2019, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina uspostavlja off shore zonu slobodne trgovine

PEKING – Nacionalno off shore trgovinsko pilot područje bit će uspostavljeno u Zoni ekonomskog razvoja Yangpu (EDZ) u pokrajini Hainan, u južnoj Kini.

Iz upravnog odbora EDZ-a očekuju da će to olakšati upravljanje ulazom i izlazom iz ovog područja. Nova off shore oblast olakšat će investicije u sektorima kao što su trgovina, financije i lokalna valuta. U zoni će se nalaziti domaći i međunarodni centar za opskrbu i prekogranični logistički kanal.

Da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << se dodatno olakšala međunarodna trgovina, usluga „jednog prozora“ biće implementirana u području luke. Vrijeme čišćenja luke bit će znatno smanjeno kako bi se zadovoljili međunarodni standardi.

Kako prenosi B92, Yangpu EDZ je zona slobodne trgovine, koja ima povoljan geografski položaj i veliki prometni sustav. Odobreno je da bude razvojna zona na državnoj razini 1992. godine, a s radom je počela godinu dana kasnije.

Hainan ima bogate resurse nafte i prirodnog plina, kao i gume, morske soli...

Vlasti planiraju razviti međunarodnu plovidbu smanjujući kvote za izvoz nafte, a ove godine žele izgraditi i novi brodski čvor u Yangpuu za međunarodnu trgovinu kopnom i morem.

Vanjskotrgovinski putevi bit će otvoreni od Yangpua do jugoistočne Azije.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.