Kina usporava u sledećoj deceniji

Izvor: B92, 20.Okt.2014, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kina usporava u sledećoj deceniji"

Američka istraživačka kompanija Konferens bord saopštila je da će privreda Kine usporiti u narednoj deceniji.

Prema prognozama američke grupacije, tempo rasta druge najveće svetske privrede će u periodu 2020. i 2025. godine usporiti na četiri odsto.

Usled usporavanja kineske privrede, tamošnji zvaničnici su nedavno predstavili niz stimulativnih mera, dok vlada u Pekingu za ovu godinu prognozira rast od 7,5 odsto.

Kako podseća AP, ekonomski bum Kine u protekloj deceniji, uz neverovatan privredni rast od 14 odsto iz 2007. godine, bio je predvođen snažnim izvozom i povećanom potrošnjom na aktive kao što su fabrike i stambene zgrade.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Konferens bord: Kina će usporiti u narednoj deceniji

Izvor: Blic, 21.Okt.2014, 00:55

Američka istraživačka kompanija Konferens bord saopštila je juče da će privreda Kine usporiti u narednoj deceniji...Prema prognozama američke grupacije, tempo rasta druge najveće svetske privrede će u periodu 2020. i 2025. godine usporiti na četiri odsto...Usled usporavanja kineske privrede,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.