Kina upumpava 173,8 milijardi dolara u privredu zbog virusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2020, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina upumpava 173,8 milijardi dolara u privredu zbog virusa

Kineska Narodna banka najavila je da će sutra upumpati 173,8 milijardi američkih dolara u privredu zbog brige da će koronavirus umanjiti njen rast

To će biti učinjeno putem reversnih repo operacija, što je transakcija u kojoj banka kupuje hartije od vrednosti i istovremeno je saglasna da ih ponovo proda određenog dana po određenoj ceni.

Time će ukupnu likvidnost u bankarskom sistemu te zemlje podići za 900 milijardi juana u odnosu na isti period prošle godine.

Na donošenje ovakve odluke uticalo je povećanje broja žrtava koronavirusa, kao i prvi smrtni slučajevi zbog te bolesti izvan Kine, dok je broj zaraženih premašio 14.000 ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kina upumpava 173,8 milijardi dolara u privredu zbog virusa

Izvor: Capital.ba, 03.Feb.2020, 09:01

PEKING – Kineska Narodna banka najavila je da će danas upumpati 173,8 milijardi američkih dolara u privredu zbog brige da će koronavirus umanjiti njen rast. To će biti učinjeno putem reversnih repo operacijama, što je transakcija u kojoj banka kupuje hartije od vrednosti i istovremeno je saglasna...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.