Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Dec.2019, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina pozdravila preliminarni dogovor sa SAD

Kina je danas pozitivno ocenila prvi korak u sklapanju trgovinskog sporazuma kojim je umanjen intenzitet trgovinskog rata sa SAD.

Kineski eksperti i mediji, kao i vladini zvaničnici, navodili su da će dogovor smanjiti neizvesnost za kompanije, barem kratkoročno. Ipak, zadržali su i dozu opreza, rekavši da će obe strane morati da pokažu volju za kompromisom da bi se prevazišle dublje razlike među njima.

"U najmanju ruku će se stabilizovati situacija i postaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << temelji za narednu rundu trgovinskih pregovora o budućem ukidanju dodatnih carina. Ne mogu da predvidim šta može da bude postignuto tokom budućih razgovora", rekao je profesor ekonomije na pekinškom univerzitetu Tu Sinkuan.

Dve zemlje su juče objavile da je postignuta "prva faza" dogovora, prema kojoj će SAD smanjiti carine a Kina će kupovati više američkih poljoprivrednih proizvoda. Sporazum se tiče još i intelektualne svojine, transfera tehnologije, finansijskih usluga i rešavanja sporova.

Zvaničnici su rekli da će SAD početi s postepenim smanjivanjem carina na kinesku robu umesto da ih dalje podižu, a Kina će učiniti isto.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kina pozdravila preliminarni dogovor sa SAD

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Dec.2019

Kina je danas pozitivno ocenila prvi korak u sklapanju trgovinskog sporazuma kojim je umanjen intenzitet trgovinskog rata sa SAD, javlja AP. Kineski eksperti i mediji, kao i vladini zvaničnici, navodili su da će dogovor smanjiti neizvesnost za kompanije, barem kratkoročno. Peking: SAD će ukinuti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.