Kina pogodjena nevidjenom sušom

Izvor: S media, 26.Maj.2011, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina pogodjena nevidjenom sušom

Milioni ljudi u oblasti reke Jangce ostali su bez pijaće vode. Kinu je pogodila najteža suša u poslednjih pola veka.

Vlada Šangaja obećala je danas da grad od 23 miliona stanovnika neće biti suočeni sa prekidima struje u stanovima, posle objave elektrodistribucije da će nestašice pogoditi prodavnice i fabrike.

Bacio cipele i jaje na tvorca "Fajervola"

Brana Tri klisure, najveći hidroenergetski kompleks na svetu, počela >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je da ispušta veće količine vode nego uobičajeno da bi podigla vodostaj koji je sad toliko nizak da ometa brodski saobraćaj.

Ko je za Lagardovu na čelu MMF-a ?

Seljaci u većem delu kineskih centralnih provincija Hubej i Hunan nisu u stanju da poseju letnje useve, ni da održe ribnjake.

Mnogi su napustili polja i krenuli u gradove u potrazi za poslom, piše danas Čajna biznis njuz.

Više od 1,3 milion hektara obradive zemlje u sedam provincija koje čine kinesku "korpu pirinča" pogodjeno je sušom, kažu državni mediji.

(Beta foto:Thinkstock)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.