Kina obećala da će poraziti SAD u „odbrambenom trgovinskom ratu“

Izvor: Vostok.rs, 17.Apr.2018, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina obećala da će poraziti SAD u „odbrambenom trgovinskom ratu“

Kina će pokazati svoju snagu i dobiti odbrambenu bitku za multilateralnu i slobodnu trgovinu ako SAD nastave da se suprotstavljaju i ponašaju bezobzirno, saopštila je portparol ministarstva spoljnih poslova Kine Hua Čuning.

"Ovo nije samo radi obezbeđivanja legitimnih prava i interesa Kine, već radi zaštite globalnog multilateralnog trgovinskog sistema i reda", saopštila je Hua

Ona je naglasila da su Kina i Sjedinjene Države najveće svetske ekonomije, koje su blisko međusobno povezane, te da stoga moraju sarađivati na osnovu poštovanja i jednakosti, i da teže uzajamno korisnoj saradnji.

"Kina će pažljivo pratiti razvoj situacije i spremna je preduzeti neophodne mere kako bi osigurala zaštitu legitimnih prava i interesa kineskih kompanija", rekla je ona.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp je za pretio uvođenjem uvoznih tarifa koje utiču na kineski izvoz koje bi koštale tu zemlju do 150 milijardi dolara godišnje. Peking je najavio recipročan odgovor.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.