Kina nastavlja uzajamno korisnu energetsku sradnju s Rusijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2022, 11:09

Kina nastavlja "uzajamno korisnu" energetsku sradnju s Rusijom

Peking će nastaviti energetsku saradnju s Rusijom na bazi uzajamnog poštovanja i obostrane koristi, saopštilo je danas kinesko Ministarstvo spoljnih poslova.

Saopštenje je usledilo nakon stupanja na snagu embarga Evropske unije na uvoz ruske nafte morskim putem i odluke o ograničenju cene na 60 dolara po barelu za naftu poreklom iz Rusije, izvestila je ruska agencija RIA.

Kina je ove godine povećala kupovinu ruske uralske nafte, koja se sada prodaje s velikim popustom u odnosu na naftu Brent, koja važi za globalni cenovni standard, prenosi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.