Kina kupuje 22 milijarde kubika ruskog gasa

Izvor: B92, 23.Apr.2023, 16:55

Kina kupuje 22 milijarde kubika ruskog gasa

Rusija će ove godine povećati snabdevanje Kine gasom na 22 milijarde kubnih metara, izjavio je potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak.

"Prethodne brojke pokazuju da su do kraja 2022. godine povećane zalihe nafte, gasa i uglja", rekao je Novak u intervjuu televiziji Rusija-1, preneo je Tas.

Prema njegovim rečima, prošle godine Rusija je isporučila Kini 15 milijardi kubnih metara prirodnog gasa, a očekuje se da će ta cifra 2023. godine dostići 22 milijarde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kubnih metara.

Tokom sastanka u martu, predsednici Rusije i Kine Vladimir Putin i Si Đinping, naložili su vladinim delegacijama da završe pripreme dokumenata o gasovodu Sila Sibiri-2 kako bi ih potpisali što pre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.