Kina ulaže u obnovljivu energiju

Izvor: B92, Beta, 25.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina ulaže u obnovljivu energiju

Peking -- Kina planira da u naredne dve godine izdvoji oko 440 milijardi dolara za obnovljivu energiju, javila je danas kineska zvanična agencija Sinhua.

Za obnovljive izvore energije, pre svega energiju vetra, izdvojiće se 3.000 milijardi juana 2009/2010, skoro koliko za pomoć kineskoj ekonomiji, za koju je planirano 4.000 milijardi juana.

Kina, koja je jedan od najvećih zagadjivača planete i treća ekonomija u svetu, planira da smanji svoju zavisnost od uglja, iz kojeg trenutno obezbedjuje 70 odsto energije.

Kina je četvrti proizvodjač energije vetra u svetu, posle SAD,Nemačke i Španije..

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U razvoj alternativne energije 440 milijardi dolara

Izvor: Capital.ba, 25.Maj.2009

PEKING, Kina razmatra paket podsticaja od 440 milijardi dolara za razvoj obnovljive energije, koji je dijelom usmjeren na korištenje energije vjetra. Liang Žipeng, funkcioner državne uprave za energetiku, rekao je da je kineska Vlada prikupila mišljenja lokalnih agencija za privredno planiranje i...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.