Izvor: Danas, 25.Jul.2023, 15:15

Kina i politika: Smenjen ministar spoljnih poslova Ćin Gang sedam meseci posle imenovanja na tu funkciju

EPAĆin Gang je jedan od najmlađih ministara spoljnih poslova u istoriji Kine Kineska vrhuška smenila je Ćina Ganga sa mesta ministra spoljnih poslova, manje od sedam meseci nakon što je imenovan na tu funkciju. Tu ulogu će preuzeti šef spoljnih poslova Komunističke partije Vang Ji, koji je ranije bio ministar spoljnih poslova. Ćin nije viđen […]

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ki­na smi­je­ni­la še­fa di­plo­ma­ti­je

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jul.2023

PE­KING - Ćin Gang ra­zri­je­šen je dužnos­ti mi­nis­tra spo­ljnih po­slo­va Ki­ne, obja­vi­li su drža­vni me­di­ji, pre­nio je Re­uters. Za no­vog ki­nes­kog še­fa di­plo­ma­ti­je ime­no­van je Vang Ji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Kina i politika: Smenjen ministar spoljnih poslova Ćin Gang, rastu spekulacije zbog čega

Izvor: B92, 25.Jul.2023

Ćin Gang je pre samo sedam meseci imenovan za ministra spoljnih poslova Kine, a njegovo smenjivanje sada podstiče razne teorije.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.