Kina i Rusija: Kredibilnost po nama

Izvor: B92, 16.Jan.2015, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina i Rusija: Kredibilnost po nama

Nova agencija za ocenu kreditnog rejtinga "Juniverzal kredit rejting grup," koju zajedničkim snagama osnivaju Rusija i Kina, treba da počne sa radom ove godine.

Ovo je najavio direktor istraživackog odeljenja ruske bonitetne agencije Rusrejting, Aleksandar Ovčinikov.

"Po našem mišljenju, prve ocene kreditnog rejtinga će se pojaviti u tekućoj godini. Informacije se trenutno prikupljaju u sedištu agencije u Hongkongu", izjavio je Ovčinikov za rusku medijsku mrežu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Sputnjik".

Iz Rusrejtinga poručuju da je agencija kreirana kao reakcija na bankrot američkih investicionih fondova, koji su, prethodno, 2007. godine od tri zapadne kreditne agencije dobili "nerazumno visoke kreditne ocene".

Prema ocenama analitičara, formiranje UCRG-a je dobra vest za one investitore koji neprestano kritikuju tri vodeće zapadne kreditne agencije zbog političkog pristupa u oceni kreditnih rejtinga zemalja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija i Kina osnivaju novu agenciju za ocenu rejtinga

Izvor: Studio B, 16.Jan.2015

Nova agencija za ocenu kreditnog rejtinga "Juniverzal kredit rejting grup (UCRG)," koju zajedničkim snagama osnivaju Rusija i Kina, treba da počne sa radom ove godine..."Po našem mišljenju, prve ocene kreditnog rejtinga će se pojaviti u tekućoj godini. Informacije se trenutno prikupljaju u sedištu...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.