Kina gradi šest novih brodova za bugarsku mornaricu

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Jun.2019, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina gradi šest novih brodova za bugarsku mornaricu

SOFIJA - Kina gradi šest novih brodova za rasute terete za bugarsku mornaricu.

Bugarsko Ministarstvo vanjskih poslova je na svom službenom facebook profilu prikazao sliku bugarskog generalnog konzula Dimitara Pamulova u Šangaju, kako stoji na rotoru od 6 tona bugarskog broda "Rozhen", koji je izgrađen u posljednje dvije godine.

Plovilo se gradi u jednom od kineskih brodogradilišta u blizini Šangaja (Grad Nantong, provincija Jiangsu). Brod, čija je rasutost iznosila >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << 45.000 tona, spuštena je u vodu 21. siječnja ove godine. Brod je naručen i vlasništvo Bugarske mornarice registrirane pod malteškom zastavom.

U brodogradilištu Jiangsu Yangzijiang Group Limited, najvećem kineskom brodogradilištu u privatnom vlasništvu i trećem najvećem brodogradilištu u toj zemlji, gradi se šest novih brodova s ​​volumenom od 45.000 tona.

Brodovi su naručeni i bit će u vlasništvu Bugarske mornarice.

Prvi brod iz serije "Plana" bit će pušten i svečano izručen 17. srpnja, a sljedeći - "Midžur" - očekuje se 25. rujna. "Buzludža", "Malyovitsa", "Milin" kamak "i" Okolchitsa "čekaju na red.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.