Kina gradi najdužu mrežu brzih pruga u svetu

Izvor: S media, 15.Mar.2010, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina gradi najdužu mrežu brzih pruga u svetu

Kina će do kraja 2012. godine izgraditi gotovo 13.000 kilometara brzih železničkih pruga, čime će povećati njihovu dužinu čak četiri puta u poredjenju sa sadašnjim stanjem, izjavio je kineski ministar železnice Lu Džicun.

On je ranije izjavio da je Kina prošle godine izbila na prvo mesto u svetu po dužini brzih pruga, budući da je njihova mreža sada duga 3.300 kilometara, preneo je internet portal Lenta.ru.

U Kini će, po odluci ministarstva železince, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u naredne tri godine biti izgradjeno ukupno 26.000 kilometara pruga, do čega će više od 9.200 kilometara biti brze pruge.

U izgradnju brzih pruga Kina će uložiti više od 900 milijardi juana (130 milijardi dolara), u nadi da će na taj način podstaći razvoj turizma i poslovnu aktivnost u zemlji.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.