Kina demantovala: Kakva zabrana?

Izvor: B92, 13.Sep.2023, 11:21

Kina demantovala: Kakva zabrana?

Kina nije zabranila prodaju i korišćenje telefona inostranih brendova na svojoj teritoriji, kazala je portparolka kineskog ministarstva spoljnih poslova.

"Nadamo se da se sve kompanije koje posluju u Kini striktno pridržavaju bezbednosnih propisa u Kini", kazala je portparolka Mao Ning na konferenciji za novinare istakavši pritom da su vlasti otkrile "neke" incidente koji se tiču Eplovih telefona.

U međuvremenu Kineska akademija za informacije i komunikacije (CAICT) >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objavila je da su domaće isporuke mobilnih telefona imale godišnji pad od 6,8 odsto i iznosile 18,55 miliona telefona u julu.Isporuke smartfona pale su 9,6 odsto na 17,29 miliona komada, prenosi Teletrejder.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.