Kina će prije prihvatiti zabranu nego prodaju TikToka

Izvor: Capital.ba, 15.Mar.2024, 12:20

Kina će prije prihvatiti zabranu nego prodaju TikToka

PEKING – Kina se protivi prinudnoj prodaji TikToka u Sjedinjenim Američkim Državama, što će zakomplikovati poziciju matične kompanije koja je stvorila ovu društvenu mrežu, ByteDance. TikTok u SAD ima više od 170 miliona korisnika. Foto: Pixabay ByteDance se suočava sa regulatornim i političkim preprekama u SAD, a zakonodavci u Kongresu sve glasnije najavljuju samo dvije opcije – prodaju TikToka ili zabranu na američkom tržištu. Uprkos povećanom nadzoru, značajna korisnička baza TikToka u SAD i napori u lobiranju naglašavaju njegovu stratešku važnost i za ByteDance i za Kinu. Kako piše Wall Street Journal, Peking je jasno stavio do znanja da se protivi bilo kakvoj prinudnoj prodaji TikToka, stavljajući vlasnika aplikacije...

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Peking se protivi prodaji Tik Tok-a: Da li će se ByteDance odreći drugog najvećeg tržišta?

Izvor: Blic, 15.Mar.2024

Kina se protivi prinudnoj prodaji TikToka u Sjedinjenim Američkim Državama, što će zakomplikovati poziciju matične kompanije koja je stvorila ovu društvenu mrežu, ByteDance. TikTok u SAD ima više od 170 miliona korisnika.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.