Kina će moći da podiže vrednost juana

Izvor: S media, 31.Okt.2010, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina će moći da podiže vrednost juana

Kina je u mogućnosti da podiže vrednost svoje valute juana za tri do pet odsto godišnje ali, s druge strane, postoji bojazan da bi SAD mogle da odgovore trgovinskim sankcijma koje bi uticale na još brži rast vrednosti kineske valute.

To je danas za kineski dnevnik Čajna dejli izjavio savetnik Cetralne banke Kine Li Daokui.

Dolar je precenjen, juan podcenjen

"Na osnovu dosadašnjeg iskustva, Kina može da dopusti skok vrednosti juana za tri do pet odsto", >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rekao je Li i dodao da bi, ukoliko dodje do takve odluke, ona trebalo da bude zasnovana na prilikama na domaćem tržištu a ne da bude doneta pod stranim pritiscima.

Savetnik kineske Centralne banke kaže da bi vrednost juana trebalo podizati "postepeno i kontrolisano", kako se ne bi negativno uticalo na domaći izvoz.

Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina će moći da podiže vrednost juana

Izvor: SEEbiz.eu, 31.Okt.2010

BEOGRAD - Kina je u mogućnosti da podiže vrednost svoje valute juana za tri do pet odsto godišnje ali, s druge strane, postoji bojazan da bi SAD mogle da odgovore trgovinskim sankcijma koje bi uticale na još brži rast vrednosti kineske valute.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.