Kina bi da počne razgovore o slobodnoj trgovini sa Hondurasom

Izvor: B92, 12.Jun.2023, 17:28

Kina bi da počne razgovore o slobodnoj trgovini sa Hondurasom

Kina je voljna da počne razgovore o sporazumu o slobodnoj trgovini sa Hondurasom "što pre je moguće".

To je rekao kineski predsednik Si Đinping, tokom prve posete zvaničnika centralnoameričke države Pekingu otkako su u martu uspostavljene diplomatske veze između dve zemlje.

Predsednica Hondurasa Siomara Kastro je u šestodnevnoj poseti Kini, a pokrenula je diplomatske odnose sa Pekingom nakon što je prekinula odnose sa Tajvanom.

Kako navodi Rojters, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Honduras želi pomoć od Kine u vidu novih radnih mesta, investicija, ali i smanjenja duga.

Si je rekao da će Kina aktivno učestvovati u promociji proizvoda iz Hondurasa da uđu na kinesko tržište, prenela je državna televizija ČTV.

On je dodao da će Kina podržati razvoj i prijateljske odnose između dve nacije i čvrsto podržati ekonomiju i socijalni razvoj Hondurasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.