Kina: 20 milijardi dolara ulazi na tržište dionica

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Jul.2015, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: 20 milijardi dolara ulazi na tržište dionica

PEKING - Kineske vlasti već danima se dovijaju kako zaustaviti strmoglavi pad na domaćem tržištu kapitala.

U novom pokušaju da zaustavi oštar pad cijena dionica, koje su u samo tri tjedna potonule više od 30 posto, kineske regulatorne vlasti olabavile su pravila vezana uz dobivanje kredita za investicije i zabranile velikim ulagačima prodaju dionica kompanija uvrštenih na burze.

To je dosad nadrastičniji potez kineskih vlasti koje su prije dogovorile s više >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << od 20 brokerskih kuća da će uložiti na tržište više od 20 milijardi dolara i da neće prodavati dionice dok su cijene na niskim razinama. Uz to, vlasti istražuju nije li posljednjih tjedana bilo nezakonitog trgovanja.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.