Kim nadgledao testiranje novog protuzračnog sustava

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Maj.2017, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim nadgledao testiranje novog protuzračnog sustava

PJONGJANG - Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-Un nadgledao je testiranje novog sustava za protuzračnu borbu i naredio njegovu masovnu proizvodnju i raspoređivanje po čitavoj zemlji, javljaju u nedjelju mediji na Sjeveru dok traje vrlo visoka napetost na poluotoku.

Zadnjih mjeseci mladi čelnik je prisustvovao brojnim testiranjima vojnog karaktera pa i prošle nedjelje kad je nadgledao testiranje balističke rakete srednjeg dometa.

U jednoglasnoj izjavi koju je podržala >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Kina, jedina saveznica Sj. Koreje, Vijeće je zatražilo od Pjongjanga da ne "provodi nova nuklearna i balistička testiranja" i iskaže "smjesta iskreni angažman oko nuklearnog razoružanja putem konkretnih akcija".

U nedjelju je službena sjevernokorejska agencija KCNA objavila da je Kim "prisustvovao testiranju novog tipa sustava navođena protuzračnog oružja" namijenjena "detektiranju i napadanju različitih ciljeva koji lete u svim pravcima".

Agencija ne navodi kad bi se te vježbe održavale.

Pjongjang je već testirao taj novi sustav u travnju 2016. ali su uočene greške, po KCNA. Ovog puta, Kim je, po agenciji, uspio provjeriti da su svi nedostaci sustava "savršeno ispravljeni".

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.