Kilogram NPK đubriva za 2,61 kilogram pšenice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2009, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kilogram NPK đubriva za 2,61 kilogram pšenice

BEOGRAD - Republička direkcija za robne rezerve počinje ugovaranje naturalne razmene mineralnog NPK đubriva za merkantilnu pšenicu roda 2009. godine i to po sledećem paritetu - kilogram te vrste đubriva za 2,61 kilogram pšenice, saopštilo je Ministarstvo trgovine i usluga.

Naturalna razmena po predloženim paritetima ugovaraće se sa fizičkim licima - nosiocima registrovanog poljoprivrednog gazdinstva koja imaju status aktivnog gazdinstva za tekuću godinu, registrovanim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zemljoradničkim zadrugama, kao i ovlašćenim skladištarima Republičke direkcije za robne rezerve.

Ugovaranje naturalne razmene vršiće se sa partnerima koji nemaju finansijska dugovanja i nisu u sudskom sporu sa Direkcijom, kaže se u saopštenju i dodaje da je mineralno đubrivo koje će biti razmenjivano za pšenicu uskladišteno kod 15 ovlašćenih skladištara Republičke direkcije za robne rezerve.

Rok isporuke mineralnog đubriva je tri dana od dana dostave ulaznih dokumenata od strane ovlašćenog skladištara, i to potvrde o u uskladištenju merkantilne pšenice, magacinskog ulaza i sertifikata o kvalitetu i kvantitetu uskladištene pšenice koji je izdala ovlašćena kontrolna kuća.

Kako je saopšteno, Direkcija je, u cilju što obuhvatnije realizacije navedene naturalne razmene, poslala obaveštenja ovlašćenim skladištarima i načelnicima okruga koji će preko lokalnih sredstava informisanja obavestiti zainteresovana aktivna poljoprivredna gazdinstva i zemljoradničke zadruge o naturalnoj razmeni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.