Kikinda dobila prvu bebu migranta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2017, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikinda dobila prvu bebu migranta

U Prihvatnom centru kod Kikinde, rođena je prva beba migranata iz Avganistana. Dvadesetdvogodišnjoj Fatimi Ibrahim to je treće dete.

Novi stanovnik Kikinde avganistanskog porekla, Ali Akber Ahmer, rođen je na Đurđevdan, šestog maja u Opštoj bolnici u Kikindi. Bio je težak 3.700 grama i dugačak 57 centimetara. Dve nedelje kasnije nalazi se u Prihvatnom centru, u vrlo pristojim uslovima, okružen roditeljima i svojim sunarodnicima.

''Došla sam iz Avganistana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i ovo mi je treće dete. Tokom boravka u bolnici, lekari i medicinske sestre bili su veoma ljubazni i pružili mi svu neophodnu pomoć, kako bi porođaj prošao bez komplikacija. Naš cilj je da što pre odemo u Nemačku, ali ću se sa lepim uspomenama uvek sećati Kikinde'', kaže novopečena majka Fatima Ibrahim.

Trenutno je u Prihvatnom centru kod Kikinde smešteno oko 300 migranata, uglavnom iz Pakistana, Avganistana, Iraka i Sirije.

Posla će biti u kikindskom porodilištu s obzirom na to da je jedna žena iz Avganistana pred porođajem, a uskoro će joj se pridružiti još nekoliko trudnica iz Prihvatnog centra.

Ako ostvare svoj cilj i stignu do Nemačke, novopečeni roditelji svakako će sever Banata nositi u srcu jer će malom Ali Akber Ahmeru mesto rođenja ipak biti Kikinda, Republika Srbija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.