Kazna od milijardu dolara za četiri velike banke

Izvor: Kamatica.com, 22.Jun.2015, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazna od milijardu dolara za četiri velike banke

Četiri velike svetske banke, optužene za manipulisanje deviznim tržištima, u okviru vansudskog poravnanja sa američkim vlastima platitće kazne ukupne vrednosti blizu milijardu dolara.Sporazumi američkih vlasti sa bankama "Goldman Saks", BNP Pariba, "Barkliz" i HSBC su preliminarni i mogu da budu promenjeni, rekli su za Frans pres izvori upoznati sa situacijom.

Banke su optužene za manipulisanje deviznim tržištima radi ostvarivanja profita. Izvori navode da je britanski "Barkliz" >> Pročitaj celu vest na sajtu Kamatica.com << kažnjen sa 375 miliona dolara, HSBC sa 285 miliona, francuski BNP Pariba sa blizu 200 miliona, a američki "Goldman Saks" sa 130 miliona dolara, odnosno sve banke zajedno sa oko 990 miliona dolara.

Banke "Barkliz", "JP Morgan Čejs", Sitikorp, Rojal benk ov Skotland, UBS i Banka Amerike kažnjene su prošlog meseca sa gotovo šest milijardi dolara od strane američkih i britanskih regulatora zbog učešća u manipulacijama na deviznom tržištu i nameštanju londonske međubankarske kamatne stope Libor.

Nastavak na Kamatica.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kamatica.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kamatica.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.