Kazahstan će Indiji isporučiti 5.000 tona uranija

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Jul.2015, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazahstan će Indiji isporučiti 5.000 tona uranija

ASTANA - Kazahstan i Indija postigli su sporazum o isporuci Indiji 5.000 tona uranija do 2019. godine, izjavio je u Astani predsjednik Kazahstana Nursultan Nazabajev poslije sastanka s indijskim premijerom Narendrom Modijem.

"Sporazum o isporuci 5.000 tona uranija od 2015. do 2019. predstavlja dokaz razvoja naše suradnje u području energetike", rekao je Nazarbajev.

Modi je rekao da je zadovoljan sporazumom s Kazahstanom koji je prva zemlja s kojom je Indija započela >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << suradnju u području nuklearne energetike.

Indijski premijer se nalazi na turneji po bivšim sovjetskim republikama centralne Azije. Već je posjetio Uzbekistan, a posle Kazahstana, Modi će boraviti u Kirgiziji, Turkmenistanu i Tadžikistanu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.