Katastrofa u Zemunu, pucaju zidovi, alarmantno

Izvor: B92, 09.Mar.2019, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katastrofa u Zemunu, pucaju zidovi, alarmantno

Katastrofa na zemunskoj Kalvariji.

Ni pet meseci pošto su zgrade u ulicama Milana Uzelca i Marije Bursać počele da tonu i da ugrožavaju stanare, nadležni nisu pronašli način za sanaciju ovog problema

Zidovi svakodnevno pucaju, petospratnice se odvajaju jedna od druge, a stanari sa strahom dočekuju svaki naredni dan. Obraćali su se nadležnim komunalnim službama, slali mejlove Opštini Zemun i Gradu, ali rešenja još nema. Niko nije tačno izmerio koliko su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zgrade potonule.

Kako se rekli, pre dva dana posetili su ih ljudi iz Opštine koji su rekli da je potrebno formirati tim koji će uraditi projekat sanacije ovih objekata. Takođe, navodno, postoji mogućnost da ugroženi odu u neki privremeni smeštaj.

-"Želimo da se ovaj problem što pre reši, a ukoliko bi nas iselili odavde, plašimo se da će se ceo proces odužiti i da ćemo dugo čekati ", kažu očajni stanari sa poslednjeg sprata. - Pre dva dana došli su iz Opštine i uverili se koliko smo ugroženi. Svakog dana čujemo kako zidovi "krckaju", budi nas zvuk sličan lomljenju plastike. Krov se, takođe, pomerio, kada pada kiša voda nam ulazi i curi niz zidove.

Reporteri Večernjih novosti uverili su se u alarmantno stanje ovih višespratnica. Prostor ispred zgrade je na nekim mestima obeležen trakom jer postoji opasnost od urušavanja krova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.