Katarski investitori kupuju budimpeštanski aerodrom?

Izvor: B92, 24.Maj.2023, 15:05

Katarski investitori kupuju budimpeštanski aerodrom?

Mađarska vlada želi katarske investitore u procesu za kupovinu aerodroma, uz mađarsko učešće.

Za kupovinu međunarodnog aerodroma Ferenc List zainteresovani su katarski investitori, a vlada Mađarske ih želi kao strateškog partnera, rekao je premijer Viktor Orban u Dohi.

Mađarski premijer je na panelu na ekonomskom forumu u Kataru najavio da su i tamošnji investitori zainteresovani za aerodrom u Budimpešti.

Pregovori su u toku, odluka još nije donesena, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali mađarska vlada želi katarske investitore u procesu za kupovinu aerodroma, uz mađarsko učešće.

Odgovarajući na pitanje, Viktor Orban je naglasio da će na učešće Katara računati ne samo da bi obezbedili sredstva neophodna za otkup, već i kao strateškog partnera koji je spreman na veliku investiciju kako bi Budimpešta postala jedan od najvećih evropskih aerodroma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.