Kastro: Korupcija preti revoluciji

Izvor: B92, 30.Jan.2012, 03:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kastro: Korupcija preti revoluciji

Havana -- Predsednik Kube Raul Kastro je delegate na Nacionalnoj konferenciji Komunističke partije (KP) upozorio da se bore protiv korupcije.

On je, hvaleći jednopartijski sistem zemlje, rekao da je korupcija najveća pretnja po revoluciju.

U završnom govoru na dvodnevnoj partijskoj konferenciji Raul Kastro je ponovo istakao da se zalaže za ustavne promene kojima će za više funkcionera u partijskoj hijerarhiji mandat biti ograničen na dva petogodišnja.

Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << put, on je o tome govorio u aprilu prošle godine i tada je naveo da se ta ograničenja odnose i na njega. Sada je dodao da kubanske vođe treba da sprovode tu praksu čak i pre nego što budu usvojene ustavne promene.

Agencije podsećaju da Raul, koji se založio za podmlađivanje kadrova, ima 80 a njegova dva prva zamenika 81 i 79 godina, kao i da su Fidel i njegov brat upravljali Kubom od revolucije 1959. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.