Izvor: B92, 18.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kariću se vraćaju pare

Beograd -- Poreska uprava Srbije poništila je u četvrtak rešenje o prinudnoj naplati poreza na ekstraprofit od preduzeća "Mobtel", čiji je vlasnik biznismen Bogoljub Karić. U saopštenju se navodi da je Poreska uprava postupila po odluci Vrhovnog suda, koji je naložio državi da vrati prvom čoveku "BK grupe" Bogoljubu Kariću 2,4 milijarde dinara koji je ta kompanija prošle godine platila na ime poreza na ekstra profit. Kompanija "BK" platila je taj iznos na ime firme "Mobtel", koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posluje u njenom sastavu.

"Poništavanjem rešenja o prinudnoj naplati iz sredstava na računu 'Mobtela' stekli su se uslovi za povraćaj sredstava, pa je Poreska uprava, po zahtevu 'Mobtela', donela rešenje o povraćaju i to rešenje dostavila Upravi za javna plaćanja na izvršenje", navodi se u saopštenju Poreske uprave Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.