Izvor: B92, 01.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karić više nije vlasnik BK Trejda

Beograd -- Velimir Ilić izjavio je Bogoljib Karić više nije Vlasnik Mobtela jer su austrijski investitori kupili BK trejd.

Ministar za kapitalne investicije je rekao da je austrijski konzorcijum drugom vlasniku Mobtela, Vladi Srbije, dostavio fotokopije dokumenata koje to dokazuju. Ipak, Ilić je naveo da dokument o prodaji "BK trejda" trenutno proveravaju pravnici.Vlada je prema rečima ministra tražila od Austrijanaca da im dostave originalne dokumente o kupovini BK trejd.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Mobtel je jedna od firmi Bk trejda, a sve firme BK trejda su prodate kompletno znači Mobtel je jedna od firmi. Karić nije u zemlji njegova firma nije dostavila tumačenje, ali Austrijanci su dostavili i mi smo dali da se to razmotri i kad se to razmotri na UO to će se sprovesti kroz proceduru, to radi PTT kao firma odgovorna za Mobtel".

S druge starne predstavnici Javnog preduzeća PTT Srbije, koje je suosnivač Mobtela, tvrde da austrijski investitori nisu dokazali da su kupili osnivača Mobtela, kompaniju "Sistem Braća Karić BK trejd" iz Moskve, već drugo Karićevo preduzeće, BK Trejd LLC koje nije osnivač Mobtela.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.