Izvor: B92, 24.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Karađorđevo" na ivici

Karađorđevo -- Pedesetak zaposlenih u "Vojnoj ustanovi Karađorđevo" u četvrtak je na dva sata blokiralo ulaz u Bačku Palanku.

Zaposleni u toj ustanovi traže isplatu zaostalih plata, da radnici suspendovani 2003. budu vraćeni na posao i rešenje statusa "VU Karađorđevo". Zaposleni smatraju da je najvažnije rešiti status te ustanove jer je to uslov rešavanja svih problema. Ustanova koja je nekada hranom snabdevala I armijsku oblast i bila mesto sastanaka državnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sada je na ivici propasti, a oko 400 zaposlenih tri godine ne dobija plate.

Zaposleni u "Karađorđevu" kažu da je prošle godine Vojska Srbije i Crne Gore, u čijem je sastavu ustanova, počela rešavanje statusa, ali se s tim nije daleko odmaklo. Oni veruju da bi, s obzirom na to da poseduje oko 7.500 hektara obradivog zemljišta, šuma i lovišta, farmu i prestižnu ergelu konja, "Karađorđevo" moglo uspešno da posluje, ali da joj je neophodno omogućiti izlazak na tržište, što je trenutno, s obzirom na važeće propise i status, nemoguće, za B92 javlja Miroslav Zadrepko.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.