Kanjoni, biciklizam, rafting...

Izvor: S media, 27.Feb.2011, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanjoni, biciklizam, rafting...

Na beogradskom Sajmu turizma predstavljen je najnoviji broj turističke nacionalne revije "Srbija", u kojem su autori preporučili najatraktivnije turističke ture kroz zemlju ove godine

U časopisu su preporučeni, izmedju ostalih, razgledanje kanjona, biciklizam, pešačenje, rafting...

Posebno je predstavljen najesktremniji kanjon u Srbiji, nepozant do prošle godine - Zvijezda na istoimenoj planini, kroz koji protiče Selski potok, praveći kaskade, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << do ulivanja u Drinu.

Na Halkidiki za 59 evra!

Zvijezda planina u zapadnoj Republici Srbiji i istočnoj Republici Srpskoj u Bosni i Hercegovini visoka je 1675 metara.

Nalazi se sa desne strane kanjonske doline Drine (u njenoj okuci) i čini, u stvari, nastavak planine Tare.

Speleolog Nemanja Nešković je za reviju objasnio da je za prolazak kroz kanjon potrebno tehničko znanje, budući da sa duzinom od 2,5 kilometara ima visinsku razliku veću od 500 metara.

Od ulaska u kanjom do silaska u Drinu, zabeleženo je čak 40 vodopada.

Nešković, jedan od članova ekipe koji su otkrili kanjon, kaže da nisu mogli da veruju kolike su razmere tog kanjona, u kojem je formirano i mnogo jezera iz kojih se voda preliva iz jednog u drugo, a okolo je netaknuta priroda, sa još neistraženim biljnim i životinjskim svetom.

(Tanjug foto:baskettours.co.rs)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.